14 Mart 2008 Cuma

Filmlerden bahsetmekten hoşlanan,izlediklerine kayıtsız kalamayıp onlara mana yüklemeyi seven,filmlerde hayatın anlamını ya da tadını bulan herkese açık herkes için bir blog!

Merhaba!

Şu anda filmlere,onların bizler üzerinde bıraktığı etkiye,ortaya çıkan kültüre salt "eğlencelik" "iyi vakit geçirme"olarak bakmayan herkese açık bir blogtasınız.Burası seyrettiği filmleri sinema salonlarında,video kayıtlarında belki(?) bir daha izlemek üzere geride bırakmayı gönlü el vermeyen,onları olabildiğince hayatının içine sokmakta direnen, günlük hayatın hay huyu içinde vakit öldüren,daralan,sıradanlaşan ama filmlerle soluk alabilenler için sanal-gerçeklik alanıdır.
Seyrettiğini kolay kolay unutamayan,unutmak istemeyen,yaşamının bir anıyla herhangi bir yerde izlediğiyle bağ kuranlar bilir ki filmler pek çok kez imkansızı,sıradışı olanı gözönüne koyar,tek kelimeyle ortaya çıkan modern bir masaldır,çağdaş insanın mitos yorumudur.Ama bayıldığımız,bizleri alıp götüren tüm o filmlerde iyi vakit geçirebilen biri yine iyi bilir ki sinema sanatında keyifli ve muhteşem olanda budur.Yani yaşamı çekilir kılması.
Bazen bir filmli,filmleri ya da bir türü bir yazı konusu,ya da yazanın keyfince seçiceği bir konuyu sinemaya ya da film ve filmlere bağlayacağımız herhangi bir şey ilgi alanımız;içinden bilgiler devşirebileceğimiz, anlam yükleyeceğimiz,iyi vakit geçirebileceğimiz,bize yeni yepyeni şeyler öğreten,ufkumuzu açan,bizi değişteren her şeyle ilgiliyiz,blogumuzun daha daha verimli olabilmek için sıradan izleyicilerden farklı okuyup,düşünüp söyleyecek bir şeyleri olanlara ihtiyacı var.

Siz filmleri böyle görmekten hoşlanan,dünyayı olduğu gibi görmekten hoşlanmayanlardan mısınız? Eğer öyleyse hoşgeldiniz..

2 yorum:

  1. hayırlı uğurlu olsun vatana memlekete ..

    YanıtlaSil
  2. taptaze üyemiz "family of aydın"a hayır dolu dileği için teşşekkür ederiz,ilerleyen zamanda bol bol yorum bekliyorum kendisinden

    YanıtlaSil